hirdetés
hirdetés
hirdetés
2022. november. 29., kedd - Taksony.
hirdetés

Kávébabokban próbáltak becsempészni kokaint

Fáradságos lehetett a magokba egyenként beletölteni az anyagot.

hirdetés

Az olasz pénzügyőrség (Guardia di Finanza) elárulta, hogy nemrég lefoglalt két kilogramm kolumbiai kávébabot, mivel a magok mindegyike kokaint tartalmazott. A babszemek összesen 130 gramm kábítószert rejtettek magukban. Miután a magokba a drogot beletöltötték, a küldemény összeállítói barna ragasztószalaggal zárták le őket.

Forrás: YouTube
Forrás: YouTube

A történethez tartozó további bizarr részlet, hogy a milánói Malpensa repülőtérre megérkezett csomag azért keltette fel a vámhatóság figyelmét, mert rajta címzettként Santino D'Antonio, azaz a John Wick: 2. felvonás című filmben megjelenő maffiavezér neve szerepelt. Az átvevő valójában egy (más néven anyakönyvezett) 50 éves, hús vér férfi lett volna, akit azonban a pénzügyőrök seperc alatt letartóztattak.

Ami a műveletet illeti, az elnevezésekor meglehetősen vicces kedvében volt a hatóság. A szesszel feljavított kávét takaró „caffé corretto” kifejezésre rezonálva „caffé scorrettónak” (kb. defektes kávé) keresztelték el az akciót.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Food and Wine)
hirdetés
Időpont:
2022. 06. 14-15.
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Supply chain

Commodity traders have started diverting sugar shipments away from Russia, according to industry sources and shipping data, a move set to further boost soaring domestic prices and ratchet up pressure on the Russian government to cool food inflation.

hirdetés

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

Árfigyelés, konkurenciafigyelés, akciófigyelés az interneten keresztül. A Storescanner az általuk figyelt áruházak termékeit hetente felméri és előfizetői számára elérhetővé tesszi a teljes választékot, a ki- és belistázott termékeket, aktuális árakat, árváltozásokat, az akciókat valamint az akciók darabaszámát. Egyedüliként rögzítik az akciók típusait is, valamint az akciós újságokban megjelenő gyártók és márkák számát és méreteit. Mostantól rendszeresen követhetők az aktualitások új rovatunkban!

ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Nyolcadik alkalommal is itt Az Év Boltja! Hamarosan kiderül, kik lesznek az idei év legjobb élelmiszert és egyéb FMCG-terméket áruló kereskedői. Március 25-ig még várjuk a jelentkezéseket!

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

hirdetés